Utbilda er personal i HLR

Utbilda er personal i HLR

HLR (hjärt-lungräddning) är en första hjälpen-behandling som används för att återfå andning och hjärtverksamheten hos någon som drabbats av ett plötsligt hjärtstopp. Då detta är något som kan drabba vem som helst är det något som så många som möjligt borde lära sig. Att ge personalen på företaget en kurs i detta kan därför vara en mycket bra idé.

Att ordna en HLR-kurs är inte alls svårt. Bara ta kontakt med en legitimerad utbildare och boka in ett tillfälle som passar. Tillsammans med HLR är det ofta möjligt att få lära sig hur man använder en hjärtstartare också.

Idag finns det så kallade halvautomatiska hjärtstartare som vem som helst kan använda helt utan några förkunskaper eller medicinsk utbildning. Dessa varianter ger ofta röstinstruktioner som är väldigt enkla att följa. Och om personen som använder den har gjort ett misstag och använder den på en person som faktiskt inte har hjärtstopp kan hjärtstartaren själv känna av detta och går då inte att använda av misstag.

En HLR-utbildning ger alla på företaget verktygen och kunskaperna de behöver för att kunna rädda liv. Forskning visar på att för varje minut som går utan att en drabbad person inte får denna hjälp sjunker deras chans att överleva med omkring 10%. Snabbt agerade är därför av väldigt hög vikt och en korrekt utbildad personal ökar således säkerheten på företaget.

Passa på att boka in en utbildning så snart som möjligt och se till att den sker då alla anställda är på plats. Har företaget väldigt många anställda kan det kanske vara bäst att göra det avdelningsvis eller liknande.