Skaffa kompentent personal

Skaffa kompentent personal

mar 26, 2014 Tips av admin

Det är väl klart att man ska ha personal som vet vad de gör. Det är ju A och O när man ska anställa någon. Och kan de inget får man träna upp dem. Många företag köra med internutbildning så personalen kan hur företaget sköter sina affärer. Men när det är dags att anställa någon kan det vara svårt att hitta någon med den kompetens men är ute efter. 

CV

Är man ett företag med rykte eller har god ställning i samhället kommer man att få in ansökningar även när man inte annonsera ut om ett jobb. Ju större företag, desto fler olika anställningar och därmed kommer man få in fler CV. Många har blivit bedd av arbetsförmedlingen att söka och är egentligen inte intresserad av att jobba hos er. Sedan de nya reglerna behöver de söka jobb för att inte förlora A-kassa. Många kan man läsa igenom. När man blivit van ser man vilka som blivit tillsagda och instruerade av arbetsförmedlingen eller som har följt en mall. Dessa är kanske inte lika intressanta eftersom de inte kan uttrycka något om sig själv utan stödlinjer.

Intervjuer

Det finns en del viktiga detaljer som sällan framkommer bara genom ett CV, dessa är oftast grundade i personligheten hos de som söker jobbet. Man kan hitta en potentiell kandidat genom deras CV men gör man ingen intervju efteråt som uppföljning kan man lätt komma att ångra valet om det visar sig att personen inte passar in i företaget av någon anledning relaterat till personligheten eller liknande. Det är förstås svårt att bedöma någon personlighet bara utifrån en enda intervju, speciellt eftersom de säkert är på sitt bästa humör under en potentiell anställningsintervju. Därför är det viktiga att man vet vilka frågor som är bra och inte bra att ställa till kandidaterna under en intervju, frågor som etnisk tillhörighet, sexuell läggning, handikapp eller liknande, är ibland faktiskt inte bara opassande utan även olagliga.

Head hunt

Ett alternativt söksätt är att vara offensiv. Gå ut och hitta personalen du vill ha. Boka ett möte med arbetsförmedlingen och höll en föreläsning om företag och ta emot frågor. Du kommer genast att se vilka som en genuint intresserade. Behöver du en person med erfarenhet till en högre befattning kan det vara bättre att kontakta ett företag som riktar som mot head hunting. Dessa har redan byggt upp kontaktnät och vet hur de ska hitta rätt person för jobbet. Bor du i en mindre stad går det lätt att anordna något lokalt. För enklare jobb kan man hänga upp skyltar på anslagstavlor eller helt enkelt föra om några släktingar eller vänner är intresserade.