Planera din dag

Planera din dag

feb 2, 2017 Tips av admin

Det händer mycket runt oss mest hela dagarna och även om man inte har ett arbete som kräver planering och har massor av möten inbokade så har man ofta kvällarna fulla av aktiviteter som måste samordnas särskilt om man är flera i familjen. 

Många använder sig idag av kalendern i mobilen men de flesta inser ändå fördelen med att ha en i pappersform som man kan fylla i.  Om något skulle inträffa med mobilen så har man ändå sina inbokade möten inskrivna, det kan vara allt från affärsmöten till tid hos läkare eller tid att lägga på ett särskilt projekt. Har man allt strukturerat, överskådligt och på plats så tjänar man också tid och får en mer fungerande arbetsdag eller vardag.

Detta innebär givetvis också att man blir mer effektiv, man har lättare översikt på veckan och kan planera vad man bör ta med sig eller hur mycket tid man har över. Ett bra tips är att ha kalendrar som profilprodukt, tryck dessa med företagets logga och dela ut vid de affärsmöten du har så kommer kunderna ihåg dig varje gång de använder den. Skriv in de eventuella företagsaktiviteter du har i den innan du ger bort den såsom till exempel Öppet hus, mässor eller visningar du vill att kunden ska komma ihåg och planera in att besöka.

En annan viktig detalj som är lätt att glömma bort är att faktiskt schemalägga tom tid och lediga dagar. Det är lika viktigt hemma som på företaget. Lägg in några timmar i din almanacka eller en halv dag någonstans i din kalender som du kan använda för att komma ikapp med det du missat. Här kan du sätta dig i lugn och ro med ordrar eller bokföring som du inte hunnit med under veckan och hinna med att förbereda nästa veckas möten. Även detta ger ett professionellt intryck gentemot dina kunder då du alltid är förberedd till dina möten, inte behöver flytta på bokade tider på grund av att du ligger efter och har en timme över för att slänga in ett mer akut möte eller besök som kanske inte var förutbestämt men måste utföras. Det är ingen risk att du slösar tid, snarare att du skapar mer tid när du slipper arbeta övertid för att komma ikapp.