Om du kör fast

Om du kör fast

Är du en egenföretagare som har en massa problem som du inte riktigt hittar bra lösningar på? Har du fastnat i någon process och inte vet hur du skall gå vidare? Känner du dig rentutav utbränd? Lugn i stormen! Här kommer några tips som skall hjälpa till att vända din situation till det bättre. Sanningen är den att de flesta upplever faktiskt samma svårigheter som du gör. Som tur är går det alltid att hitta en utväg hur svårt det än känns.

Har du verkligen kört fast?

Ofta blir utbrändhet en självuppfyllande profetia. Man är egentligen inte utbränd utan helt enkelt inte riktigt stark nog att ta det ansvar som egenföretagande kräver. Tänk ett par gånger på varför du har valt att driva eget. Har du missbedömt riskerna? Ingen har sagt att det är lätt med företagande. Det gäller att bita ihop och jobba vidare många gånger. Sluta klaga på andra. Alla egenföretagare har problem som de måste lösa. Utvärdera om det är bättre eller sämre att ta en anställning. Var realistisk och låt inte stoltheten komma i vägen.

Ta en paus

Upplever du att du inte längre orkar bör du ta en paus. Se till att planera ditt företagande på ett sådant sätt att du faktiskt kan ta en paus då och då. Ibland behövs ett uppbrott från vardagssysslor och rutiner genom en semester. Ofta glömmer man att ta ledigt och många går till slut in i väggen. Det är ytterst viktigt att avsätta tid för en paus – en semesterresa är då ofta på sin plats. Ett blogginlägg på flygstolen.se går i detalj in på vilka fördelarna med att resa är samt att risken för utbrändhet minskar som ett huvudskäl.

Ta hjälp från proffs

När du väl är tillbaka från din resa, är det dags för nya tag. Det är dags att börja på nytt och äntligen lösa alla problem. Om du känner att du vill starta om från början med tydliga riktlinjer är det läge att utforma en handlingsplan för vilka ekonomiska och adminstrativa mål som skall uppnås. Det är aldrig fel att prata med proffs eller rådgivare på området. I många fall kan de servera en tydlig och utkristalliserad lösning där du enkelt kan börja ditt arbete ifrån. Sätt målen tydligt och klart och var realistisk så kommer det galant!