Öka chansen att vinna upphandlingen

Öka chansen att vinna upphandlingen

För ett mindre företag kan ett avtal som löper över lång tid vara en stor trygghet. Den ekonomiska trygghet som en kontinuerlig inkomst innebär kan visa sig vara den faktor som gör det möjligt att utveckla företaget ytterligare.

Det kan också vara ett bra sätt för ett nytt företag att få in en fot på marknaden. Dessa större kontrakt fördelas ofta genom offentliga upphandlingar. Men hur gör man då för att vinna dessa viktiga upphandlingar och säkra avtalen?

Tips för att vinna

Det finns en hel del saker att tänka på. Ofta handlar det inte bara om priset, det är många andra faktorer som spelar in. Det finns till exempel en föreställning om att mycket är bättre och många lägger ut texten onödigt mycket. Så är dock inte fallet, det är snarare så att massa onödig information riskerar att dölja den viktiga fakta som faktiskt efterfrågas. Det är också väldigt viktigt att vara noggrann när man skriver sitt anbud. Se till att du verkligen inkluderar all information som efterfrågas och följ de krav som ställs. Det finns flera olika strategier att ta del av, hitta en som passar dig och ditt företag bäst.

Investera i konsult

Det kan vara värt att investera i en utbildning inom detta område för dig och din personal. Du kommer spara tid och pengar på att skapa en effektivare och mer vinstgivande upphandlings- process. Det finns företag som erbjuder utbildningar inom offentlig upphandling och utbildningarna är individuellt utformade för att ge maximal utdelning för just ditt företag. En utbildning kan till exempel innehålla strategier för säljmöten eller en effektivisering av anbudsarbetet. En professionell konsult kan med andra ord tillföra mycket ny kunskap.

Det finns en hel del tips och trix som kan lära en att producera starkare och mer konkurrenskraftiga anbud. Man kan också ta del av vad Chefstidningen skriver om vad man ska tänka på för att ha en chans att vinna upphandlingar.