Nystartat företag

Att starta upp ett företag är en spännande och utmanande del i en människas liv. Det kan vara en idé man burit på länge och funderat hur man skulle göra om man kunde leva på den idén man har. Att läsa om andra företagare och prata med mer erfarna människor gör att man lättare kan ta tag i sin situation och det kan bli enklare att starta upp sitt företag.

AffärselationÄr du arbetssökande ska du givetvis kontakta arbetsförmedlingen om du har planer och idéer på ett eget företag. De kan hjälpa dig att gå igenom din idé och tillsammans se om den är genomförbar. Du kan eventuellt kunna få stöd till utbildning så du kan utveckla din affärsidé och även få en prövning till att få starta eget bidrag under en viss period. Att läsa information som finns på www.verksamt.se är för de flesta nödvändigt för att få information från Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket som tillsammans satt ihop den sidan.  Att göra en affärsplan och budget är det absolut viktigaste när du ska starta ditt företag, det är den du följer och under tiden förändrar så planen blir din så kallade spelplan för ditt företag. Ingen affärsplan är statisk utan den följer den utveckling ditt företag kommer att få.

När du gjort affärsplan och budget och känner att det är dags för företagsstart så ska du registrera ditt företagsnamn hos bolagsverket som granskar och godkänner ditt företagsnamn. Startar du enskild firma så är det inte nödvändigt att anmäla företagsnamnet till Bolagsverket, men bara för att vara säker på att ingen annan kommer att använda ditt företagsnamn så är det ju bra att anmäla det så du är säker på att det bara är du som har rätt att använda ditt namn. Det är speciella regler vad ett företagsnamn ska innehålla inom olika företagsformer. Startar du ett aktiebolag så måste det finnas med eller med förkortningen AB. Det är en del som ska fixas innan du är i gång, men när du väl är i gång så är det bara att fokusera på kärnverksamheten och göra allt för att lyckas som egen företagare. Lycka till!!