Företagsmässor

Konferensrum

Företagsmässor

aug 28, 2013 Tips av admin

Fördelen för företag att besöka mässor och anordna egna företagsevent

Alla som antingen är egna företagare eller som på något annat sätt har en affärsmässig position inom ett företag vet att skapandet av kontakter och dylikt är a och o om man ska lyckas. Det finns flera sätt att nå ut på och skapa nya kontakter.

Ett bra sätt för framför allt relativt nyetablerade företag att synas och höras är att delta på en företagsmässa. Antingen i egenskap av besökare eller allra helst som utställare om detta nu är möjligt. Som utställare får man möjlighet att berätta mer om sin verksamhet och visa upp den, vilket gör det möjligt för potentiella intressenter att på ett enklare sätt ta del av vad man har att erbjuda.

En företagsmässa är även ett utmärkt tillfälle att titta på hur andra gör och på så sätt se och lära. Kanske kan man kopiera något annat företags framgångsrecept eller i alla fall plocka det bästa ur kakan.

Vare sig man är ny eller rutinerad inom branschen så kan man anordna en egen mässa eller event. I en del branscher har man stort utbyte av att träffa andra verksamma för att utbyta erfarenheter. Man ska dock vara medveten om att det krävs en del arbete med att stå värd för ett evenemang , så ett alternativ kan vara att anlita ett eventföretag till hjälp. Det finns mängder med eventföretag och med olika typer av inriktning. Råkar du vara företagare i Göteborgsområdet så skulle vi vilja rekommendera eventbolaget Oceangroup som anordnar företagsevent just i Göteborg med omnejd.

Som tidigare nämnts är även företagsmässor ett utmärkt tillfälle att skapa nya kontakter och inte bara i form av att försöka finna nya kunder utan även hitta nya samarbetspartners där man tillsammans med andra i branschen drar nytta av varandras kunskaper utan att för den delen konkurrera. Kanske är det något företag som behöver hjälp av någon med just din eller ditt företags kompetens i olika uppdrag.

Är man ett lite större företag eller i alla fall har lite större resurser går det förstås att anordna ett alldeles eget företagsevent, där man även med fördel kan bjuda in andra företag att delta, både andra aktörer i samma bransch samt redan befintliga och potentiella kunder. Utöver detta kan man kanske bjuda in en föreläsare eller liknande som berättar något som är intressant eller relevant för den bransch man är verksam inom.