Att växa som företag

Att växa som företag

dec 15, 2016 Tips av admin

Att växa som företag är något väldigt positivt, inte bara för den som står som ägare till företaget utan för många andra också. Anställda kan känna en större säkerhet för sina jobb med ett företag som växer och blir större. Städer och samhällen får ökning i människor som vistas, äter lunch eller kanske till och med flyttar till platsen där företaget har sin bas.

Att växa innebär också en del saker som måste förändras för att företaget ska fungera trots sin tillväxt, det kan vara fråga om att hitta nya lokaler då de man idag sitter blivit för små. Det är ju positiva problem att leta efter något nytt och större att flytta till, även om det kan sätta lite käppar i det företagshjul som snurra. Med god planering så kan en flytt gå smidigt och inte göra så att den verksamhet man håller på med blir så lidande. Huvudsaken är att man planera så att det går så smidigt som möjligt när det väl är dags för själva flytten. Lämna inget åt slumpen utan räkna med allt, från vilken som ska ha vilken kontorsplats till var kopieringsmaskinen ska stå.

Se till att hyresavtal och annat sägs upp i god tid så inte man behöver stå och betala hyra för någon lokal man inte använder. Ska flyttfirma bokas så bör även det göras i god tid. Titta även över andra avtal som exempelvis städservice och annat om dessa kan följa med till den nya adressen eller om de avtalen behöver skrivas om på något sätt. Beroende storlek på företaget så kanske en grupp kan bildas som tar hand om vissa saker som har med flytten att göra medans några andra löser andra saker.