Att köpa företag

Att köpa företag

sep 14, 2015 Tips av admin

Det finns lika många anledningar att köpa företag som det finns potentiella köpare. Som privatperson så kanske man är intresserad av att helt enkelt komma igång med företagande själv utan att behöva börja helt från grunden. Eller så är man som företag intresserad att köpa som en ren investering. Med förhoppningen att inte behöva inblanda sig med den dagliga verksamheten. 

Det lilla företaget

Om man tillhör det första exemplet ovan och helt enkelt vill hitta ett mindre men väletablerat företag med existerande kundrelationer så kan man ofta börja med att kolla på till exempel Blocket under avdelningen för affärsöverlåtelser. Nackdelen med detta är att det inte allt för enkelt att hitta det man söker om man har en för specifik målsättning. Dels så är utbudet begränsat så det endast är företag som aktivt söker köpare som syns. Att sålla bland dessa tar dessutom tid, speciellt då alla annonser inte har all viktig information som kan behövas.

Det specifika köpet

Om man har en förhoppning att hitta en speciell typ av företag som dessutom har rätt förutsättningar så bör man istället rikta in sig på lite mer specialiserade tjänster. BisMatch är ett företag som har byggt upp en stor databas med alla Sveriges företag samt deras historik. De kan genom detta söka på företag som passar just ditt behov gällande till exempel omsättning, inriktning och geografiskt område. Detta kostar självklart en liten summa pengar men sparar i slutändan dig som köpare tid samtidigt som det förhoppningsvis ger ett bättre resultat.